Butiken

Sy ett babynest till den nyfödda

Önskar du sy en mysig och trygg plats till den nyfödde? Vi guidar dig rätt bland de tyger och sybehör du behöver för att sy ditt eget babynest.

Här hittar du de produkter du behöver för att sy ett babynest till den nyfödda. 

Symönster


Sömnadsmönstret Babynest från Minikrea ger dig ett mönsterark i full storlek och en beskrivning för hur du syr en säker och mysig sovplats. Med hjälp av bandet i fotänden kan storleken på babynestet regleras, för att kunna växa i samma takt som babyn och därmed användas under en längre tid. 

Tyger

Tyger som passar bra till babynest är mjuka och lätta tyger så som bomullsväv, linnetyg och muslin. På utsidan kan du även välja ett tyg med mer textur så som minky, det sammetslena tyget med upphöjda prickar ger ett mysigt intryck.


Muslin - Bomullsväv - Stentvättat linne

Tillbehör

Till ditt babynest behöver du även snedslå på ovansidan, detta blir en kanal att dra bandet igenom som gör att du kan reglera storleken på ditt babynest. Som dragsko kan du välja att antingen ha en snodd eller ett dekorativt band så som satinband eller ripsband. Om du väljer snodd till dragskon kan du lägga till ett snörlås för att slippa knyta en rosett eller knut, men även snoddändar för extra dekoration.

Till "väggarna" behövs även kuddstopp och som liggunderlag behöver du vadd.


Snedslå - Dekorband - Snörändar

Det lilla extra

För att sätta en extra touch på ditt babynest kan du till exempel sy dit spets, brodyr eller volang vid snedslån.


Kika in i vår Babynest-kategori för att hitta alla produkter du behöver enkelt :)